ERNST

Bygningerne i Østergade 57 rummede tidligere både bolig og sølvvarefabrikation – nu danner de rammen om totaloplevelsen ERNST. I ERNST kan du opleve udstillingerne Ernsts Samlinger, som du i højsæsonen har mulighed for at opleve på egen hånd. Her vises den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og som han i sine sidste leveår selv viste rundt i, som om det var et museum. Fabrikken og Fabrikanten her fortælles om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. ERNST omfatter også Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den. I ERNST kommer du hele vejen rundt om Ernst.

Ernsts Samlinger
Besøg udstillingen Ernsts Samlinger og få en finurlig og stemningsfuld oplevelse! Ernsts Samlinger består af sølv, porcelæn og kunst i en varieret, næsten kitschet blanding. Her er bordet dækket med kongeligt porcelæn og lokalt sølvtøj – i stuer dekoreret med marmorerede træpaneler og imiteret flisegulv. Samlingen opleves i den autentiske lejlighed, der står som ejeren, sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976), skabte den. Samlingen er indrammet af bygningerne, der igennem 60 år var rammen for dansk sølvvarefabrikation.

Fabrikken og Fabrikanten
Udstillingen opleves i de tidligere fabrikslokaler, hvor der frem til 1950’erne blev produceret sølvvarer på J. Ernst’s Sølvvarefabrik. Her får du både indsigt i sølvvareproduktion og mulighed for at se nogle af de varer, der blev produceret på fabrikken. Det er dog ikke kun fabrik og fabrikation der er i fokus. Du får også et indblik i de ansattes liv og levned – og ikke mindst et indblik i mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, nemlig Johan og Frederik Ernst.

Frederik Ernsts Have
Haven er en oplevelse for både have- og historieinteresserede. Gårdhaven er en dejlig oase, her kan du nyde en fredfyldt stund, væk fra byens hovedgade. Haven er genskabt i 2016.
Du kan læse mere om Frederik Ernsts Have – se her.

Læs mere om udstillingen her.
Se åbningstiderne her.

ERNST
Østergade 57, Assens

Del denne side

Frederik Ernsts Have

Som en skjult perle bag Østergade 57 ligger den italiensk-inspirerede gårdhave.