NEXT STOP

Kom til Assens – ta’ toget! Indtil 1966 kunne de rejsende tage toget til Assens.
Særudstillingen fortæller historien om den historiske jernbane på Vestfyn, der gik fra stationsbyen Tommerup til købstaden Assens. Assensbanen åbnede i 1884 – og var med til at sparke gang i industrialiseringen – i samme årti blev der f.eks. etableret sukkerfabrik, slagteri og bryggeri i Assens. Jernbanen transporterede både gods og godtfolk – både sukker og skolebørn skulle med toget! Skinnerne fra den nedlagte jernbane ligger stadig i landskabet, og i udstillingens togkupé kan du tage på rejse fra Tommerup til Assens – og se udsigten fra vinduet.

NEXT STOP er også et indsamlingsprojekt. I udstillingen kan du se billeder og erindringer, som borgere har bidraget med til museets samling. Du kan også selv bidrage til udstillingen - kontakt os på post@museum... med din fortælling om Assensbanen.

I udstillingen finder du også et sejt aktivitetsrum med formidling i børnehøjde. Her venter forskellige spændende aktiviteter for børnene. Blandt andet kan rejsekufferten pakkes med ting fra 1950’erne og 1960’erne.
Læs mere om udstillingen her: http://www....

Entre: kr. 40 kr.
Børn og unge under 18 år dog gratis adgang.

Del denne side