Bygningerne i Østergade 57 rummede tidligere både bolig og sølvvarefabrikation – nu danner de rammen om totaloplevelsen ERNST. I ERNST kan du opleve udstillingerne Ernsts Samlinger, som du i højsæsonen har mulighed for at opleve på egen hånd. Her vises den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte. Fabrikken og Fabrikanten her fortælles om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik”, som drejede nøglen om i 1950’erne. ERNST omfatter også Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den. 

I ERNST kommer du hele vejen rundt om Ernst.

Ernsts Samlinger

I sølvvarefabrikant Frederik Ernsts (18921976) lejlighed på første sal, kan du nyde et hav af sølvgenstande, porcelæn, kunst og interiør fra hele verden. Den autentiske lejlighed rummer en unik samling med referencer til det royale. Den står i dag stort set som Frederik Ernst selv indrettede den. I de sidste leveår viste fabrikanten selv rundt i lejligheden og samlingen, som er indrammet af de bygninger, der igennem 60 år var rammen om sølvvarefabrikationen samme sted.

Fabrikken og Fabrikanten

Udstillingen står i de gamle fabrikslokaler, som tidligere rummede en af provinsens største sølvvarefabrikker. Fra 1890 og helt frem til 1954 blev der produceret sølvvarer til både ind- og udland hos ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik”, på adressen Østergade 57. Her får du både indsigt i sølvvareproduktion og mulighed for at se nogle af de varer, der blev produceret på fabrikken. Det er dog ikke kun fabrik og fabrikation der er i fokus. Du får også et indblik i de ansattes liv og levned – og ikke mindst et indblik i mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, nemlig Johan og Frederik Ernst.

Frederik Ernsts Have

Gårdhaven er en oplevelse for både have- og historieinteresserede. Haven er en dejlig oase, her kan du nyde en fredfyldt stund, væk fra byens hovedgade. Haven er genskabt i 2016.
Du kan læse mere om Frederik Ernsts Have  her.

Ernst
Østergade 57, Assens

Museum Vestfyn Ernst samlinger

Foto:Museum Vestfyn

Del dine oplevelser: