Helnæs

Ud i naturen

Den vestfynske natur har det hele. Det milde og det vilde. Havet og landet. Her er blåt og grønt, så langt øjet rækker. Og det hele er lettilgængeligt i et fint net af veje, vandre- og cykelstier.
Langs Lillebælts kyst er der badestrande for enhver smag: Uforstyrrede perler på Thorø, Agernæs og Helnæs, bynære og børnevenlige i Assens, og ved vores campingpladser, hvor sjov og aktivitet er i højsædet.

Kysten byder også på nogle af Danmarks bedste fiskepladser efter havørred. Og på Højfyn har vi store skove og det smukkeste bakkede landskab. Man kan jo ikke fremhæve noget natur som
bedre eller smukkere end andet, men vi vover alligevel pelsen og sætter spot på et par af vores yndlingssteder.

Kør selv

Prøv vores turforslag - der er noget for alle! Tag på udflugt i bilen eller nyd ruterne på cyklen.

Naturområder på Vestfyn

Naturområder på Vestfyn

Den vestfynske natur har det hele. Det milde og det vilde. Her er blåt og grønt, så langt øjet rækker. 

Thorø vandringer med guide 2018

Thorø med guide 2019

Der fortælles om øens historie, samt geologi og natur, om mindesmærker, og de mange særegne bygninger, der blev opført, både om dem vi stadig kan se, og om dem der ikke findes mere.

Bestig Bjerge

De højfynske bjerge. Ja, du læste rigtigt. Vi har bjerge på Vestfyn- eller næsten..... 

Molehovedet ved Assens

Udsigtspunkter

Nyd udsigten fra et af vores mange flotte naturområder. Oplev også den fantastiske panoramaudsigt fra molehovedet ved Assens.

Strande på Vestfyn

Strande

Langs Lillebælts kyst er der badestrande for enhver smag: Uforstyrrede perler på Thorø, Agernæs og Helnæs, bynær og børnevenlige i Assens. 

Hundeskove

Hundeskove i Assens

Vi giver dig nemt og hurtigt et overblik over samtlige hundeskove i Assens. Hundeskovene i Assens vil give din hund og dig selv en super skøn oplevelse ude i naturen.

Frederik Ernsts Have

Haver og Parker

Skønne haver og parker i og omkring Assens. Besøg Frederik Ernsts Have - Som en skjult perle bag Østergade 57 i hovedgaden i købstaden Assens ligger den italiensk-inspirede byhave. 

Helnæs Mølle - Lej kano

Med sin beliggenhed lige ud til Helnæsbugten danner friluftsgården en unik ramme for kystnære aktiviteter - herunder sejlads i joller, kanoer og kajakker.

Bågø Naturcenter

Bågø Naturcenter

Vores nye naturcenter på Bågø kombinerer en stribe funktioner med appel til naturelskere i alle aldre - skoleklasser, foreninger og turister. 

Margueritruten

Margueritruten

Margueritruten er den særlige danske turistrute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af landets smukkeste natur.