Bliv en oplevelse rigere på et af vores museer

Museer og udstillinger

Museum Vestfyn har flere udstillinger i Assens. Besøg for eksempel Ernsts Samling og hør den interessante historie om Frederik Ernst og hans samling af sølvtøj, porcelæn og antikviteter. 
 
Smukke slotte og herregårde

Herregårde på Vestfyn

Som på resten af Fyn findes der på Vestfyn slotte og herregårde. Hørvævsmuseet og Škoda Museum ligger i bygninger, der tilhører herregården Krengerup Gods, hvis hovedbygning er omdrejningspunktet i et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra slutningen af 1700-tallet. Også Hagenskov Gods ligger på Vestfyn mellem Assens og Helnæs. Godsets hovedbygning var den centrale kulisse i filmen og tv-serien ”1864”. Læg vejen forbi for at beundre de smukke bygninger. 

Otte guldstangknapper fundet på Sydvestfyn

Voldtofte-fyrsternes dødelandskab

I midten af 1800-tallet gravede jægermester Langkilde gentagne gange i bevarede såvel som i overpløjede høje på Voldtofte Mark ved Flemløse. Blandt fundene må særligt fremhæves det rige gravudstyr, der fremkom i Lusehøj i 1862. Lusehøj er med rette blevet betragtet som Nordens rigest udstyrede gravhøj fra midten af yngre bronzealder (ca. 900- 700 f.Kr.), og den er anset som et lidt isoleret fænomen i en periode, der ellers er domineret af ret jævnt udstyrede grave.

Peter Willemoes statue på Assens Havn

Peter Willemoes

Peter Willemoes (1783-1808) blev født i Assens, hvor faderen Christen Willemoes var amtsforvalter. Som 4-årig blev han indskrevet som søkadet og som 12-årig, kom han på Akademiet, hvor kommandør H.C. Snedorff blev ny chef for akademiet. Forholdet mellem Snedorff og Willemoes blev mere og mere spændt, men i august kunne Willemoes endelig forlade Akademiet uden at være knækket af Snedorffs jernhårde disciplin.

Assens midt i danmark

Den vestfynske kommune ligger som en perle midt i Danmark omkranset med strand, skov og land. 
Du kan komme fra både land – og vandsiden til de bakkede landskaber, der indbyder til såvel friluftsliv og fiskeri som fordybelse i den gamle kultur, der er bevaret på egnen. Her er kirker, herresæde, slotsbygninger, museer og brostensbelagte gader i selve Assens by, der er kåret som en af Danmarks smukkeste byer.

Der er rig mulighed for at få en dukkert i havet

Strande

Det sydvestfynske område har en kystlinie mod Lillebælt på ca. 90 kilometer. Hele strækningen byder på gode bademuligheder, og der er noget for enhver smag.

Tæt på Assens by er der to åbne strande. Der kan bades ved Mariendal samt ved Marinaen. Disse er begge dejlige strande med gode faciliteter. Området omkring Assens byder desuden på en sand perlerække af strande. Der findes gode badestrande nord som syd for Assens.

Naturperler

Fyn, også kaldet Danmarks have, har mange naturskønne områder at byde på, hvad enten de er menneskeskabte eller smukke fra naturens hånd - og her er Vestfyn ingen undtagelse.
En bred vifte af muligheder....

Hoteller

De vestfynske hoteller byder på en bred vifte af muligheder. Luksus på det smukke slotshotel, hygge og shopping i byerne, høj standard, forkælelse og smuk natur ved Helnæs, eller overnatning i fine omgivelser lige ved motorvejen i Vissenbjerg.

Mange gode fiskepladser hele året rundt

Fiskepladser og put and take

Fyns bedste fiskepladser. Et eldorado for lystfiskere hele året!

Spot X - Helnæs Bugten
En lille smagsprøve på hvad du kan forvente;

Aalborg Skulptur

Top 10 attraktioner - Sydvestfyn

Overblik over attraktioner........

Sydvestfyn - Naturoplevelser

Det er bestemt også et besøg værd, at tage en tur til Helnæs, hvor man bliver mødt af et imponerende landskab. Som det første møder man Bobakkerne, der om sommeren er et farverigt blomsterdække og her er også et godt udsyn i alle retninger. Der er mulighed for vandreture på de afgræssede arealer.
Længere mod syd møder man det vældige engområde Maden vest for Helnæs by.