Gå til indhold
©  Foto:

Oplev syv kulturperler på Vestfyn

I sommer 2023, kan du komme på besøg i 7 af kommunens kirker. Lokale personer vil fortælle om kirkens historie og der vil blive serveret en forfriskning.

Sommeraftenbesøg i syv af Assens Provstis kirker

Hver torsdag aften i ugerne 26-32 er der mulighed for at se og høre nærmere om udvalgte kirker.
Lokalkendte personer vil fortælle om kirkens historie, rolle i lokalsamfundet og kirkelivet på stedet, og der vil blive serveret en forfriskning i forbindelse med arrangementet.
Arrangementerne begynder kl. 19.00, er uden tilmelding og gratis at deltage i.

Torsdag den 29. juni: Barløse kirke
En imponerende stor middelalderkirke på kirkebakken oven over Barløse by, hvorfra der er en vid udsigt mod Lillebælt. Kirken tjente i århundreder som sømærke for sejlende på Lillebælt.
Fortæller: Kirkeværge Hans Frederik Larsen

Torsdag den 6. juli: Kerte kirke
Middelalderkirke med et særpræg som ikke mange kirker har: et fritstående kirketårn 16 meter fra selve kirken. Beliggenheden er knyttet til et sagn om en trold fra Barløse. Kirken er nyistandsat i 2016 efter en brandstiftelse i 2015.
Fortæller: Menighedsrådsformand Lars Kristian Pedersen

Torsdag den 13. juli: Verninge kirke
Middelalderkirke beliggende højt i landskabet med et tværvendt tårn. Kirken er oprindeligt indviet til Skt. Michael, der som ærkeengel forsvarer kirken mod det onde.
Fortæller: Menighedsrådsformand Ellen Warring

Torsdag den 20. juli: Kærum kirke
Højt beliggende middelalderkirke, der tidligere tjente som sømærke for sejlende på Lillebælt. I flere århundreder var kirken underlagt Assens sogn. Anvendt i julefilmen ”Jul i købmandsgården” (1951).
Fortæller: Graver Poul Andersen

Torsdag den 27. juli: Glamsbjerg kirke
Kommunens yngste kirke fra 1912. Som i andre stationsbyer (Assens-Tommerup-banen 1884-1980) var der et ønske i Glamsbjerg om at få egen kirke. Placeringen i den nordlige del af byen blev afgjort ved afstemning.
Fortæller: Menighedsrådsmedlem Gorm Nielsen

Torsdag den 3. august: Haarby kirke
En af Danmarks største og smukkeste landsbykirker fra middelalderen med ca. 500 siddepladser. Istandsat i midten af 1970’erne, hvor altertavlen blev erstattet af en ny trefløjet altertavle, udført af kunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen.
Fortæller: Sognepræst Adam Boas

Torsdag den 10. august: Vissenbjerg kirke
Med sine 114 meter over havets overflade er middelalderkirken i Vissenbjerg den højest beliggende på Fyn og også længste landsbykirke. Igennem en længere årrække har der lokalt tillige været arbejdet med at give kirkegården et nyt indtryk.
Fortæller Menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen og kirkegårdsleder Stine Nielsen

 

Del dine oplevelser: