©  Foto:

Hyldeborg Vingård

Hyldeborg Vingård

En økologisk oase for det gode liv    

’Vingården ligger i det maleriske fiskerleje, Brunshuse, der med sine charmerende gamle huse og naturskønne havn danner en smuk ramme om vingården. Lars Hyldeborg står bag Hyldeborg Vingård, der er ideelt beliggende indenfor 300 m fra havet. kystklimaet skaber de perfekte betingelser for de syrlige og frugtagtige vine, som gården producerer.

Lars og hans fællesskab af de lokale og venner har skabt en lille, kvalitetsfyldt vingård med 500 vinstokke. Der er stadig god plads til udvidelse, men for Lars handler det om at bevare glæden herved og den ikke-kommercielle tilgang, samtidig med at den høje bærkvalitet opretholdes, som er grundlaget for den gode vin. Hyldeborg Vingård er kendt for førsteklasses bærkvalitet og imponerende resultater med mousserende cuvée-vin.

Lars mener, at man bør fokusere på det, man er god til. Derfor hentes ekspertise fra erfarne vinmagere (store vingårde), som sikrer, at Vingårdens unikke karakter bevares fra drue til flaske. Dette bidrager til udviklingen og fastholdelsen af dansk produceret kvalitetsvin frem for masseproduceret vin, selvom det kan koste lidt ekstra for den sande vinentusiast.

Lars og kæreste Trine Charlot står for den daglige drift og får ekstra hjælp i højsæsonen. Hyldeborg Vingårds bedste vine opbevares omhyggeligt i deres egen udgravede vinkælder under hovedhuset – et stemningsfuldt rum, der udstråler omsorg for hver enkelt vins udvikling.

I 2024 åbner et stemningsfuldt genanvendelsesorangeri (forventelig august 2024), hvor man kan nyde vinen med lette fiskeanretninger og deltage i forskellige musikbegivenheder, foredrag mv.

 


 

Vinmark

  • Dyrkning: Økologisk, med tang fra havet som gødning, osv.
  • Beplantet: 1400 m2 (1,6 ha)
  • Antal vinstokke: 500
  • Opbinding: Dobbelt og enkelt guyot
  • Jordtype: Sandblandet med ler og let muldjord med mange sten. Vandreservoir i undergrunden.
  • Hældning: Vestlig
  • Klima: Brunshuse og Agernæs området hører til det tørreste og mest solrige i Danmark.

 

Druesorter

  • 4 hvidvinssorter: Hovedsageligt Solaris, med også Black Pearl, Ortega og Muscaris.
  • 1 rødvinssort: Rondo, udelukkende produceret til rosévin.

 

Vine

  • Mousserende vin, Hvidvin, Rosévin, Dessertvin.

 

Udvalgte vine

  • Mousserende 2021-22 cuvée Solaris, Muscaris.
  • Hvidvin Solaris 22
  • Rosé 22

 

Vinifikation

  • Gæring og lagring på ståltanke.
  • Mousserende vin: Minimum 9 måneders flaskegæring.
  • Hvidvin og Rosévin: Afstikning af alle sorter, kold maceration og varierende skalkontakt i 12-24 timer afhængig af modenhed. Kontrolleret gæring ved 18 grader.

 

Salg

  • Dørsalg efter aftale på tlf. 2893 6676.
  • I udvalgte restauranter, hoteller og vinbarer.

 

Besøg

  • Efter aftale. Besøg/rundvisning for grupper (8-20) i perioden april-oktober.

 

Vingården tilbyder også