©  Foto:

Galleriet i Aarup: Fernisering

Elisabeth Rask, Mette Kvist Jørgensen og Laura Fogde Jørgensen udstiller

Fernisering torsdag d. 2. maj kl. 17 – 18.

Elisabeth Rask har lige siden barndommen interesseret sig for kunst, musik og samfundsforhold. Fra 1983 til 2021 har hun arbejdet som gymnasielærer sideløbende med, at hun har været billedkunstner.

Elisabeth fascineres af den kendte og elskede verdens voldsomme forandring i disse år og maler, hvordan menneskers fremtræden kan virke sørgeligt meningsløs set i dette større perspektiv:

Den autistiske dreng, der undersøger bølgernes indvirkning på strandens sand, soltilbederne, der fester blindt, ægteparret, som tager på eventyr i sagalandet, men holder sig for øjnene. Naturen er stor og uudgrundelig, beboet af mærkeligt kryb og fisk. Æbletræerne i alleen ældes og bryder sammen, den amerikanske drøm er i frit fald. Det er motivkredsen på udstillingen.

Akvarel som udtryksform har optaget mig lige siden jeg boede og arbejdede i Grønland 1985-92.

 

Mor og datter. Mette Kvist Jørgensen - Keramiker og Laura Fogde Jørgensen - Tekstilhåndværker.

Mette har i mange år undervist i keramik i forskellige sammenhænge både på datidens håndarbejdsseminarie i Kerteminde og på forskellige højskoler. De seneste år har fokus været på at få skabt egne produkter i værkstedet.

Laura har siden sin uddannelse til Tekstilformidler i 2013 undervist i vævning og arbejdet med at skabe tekstiler både med vævning, tryk og broderi i sin lille enkeltmandsvirksomhed.

Udstillingen kan ses i hele maj måned i Kulturhuset Industrien, Bredgade 73, 5560 Aarup.

Gratis adgang. Alle er velkomne.