terrariet video

Vestfyn - stedet hvor vi er sammen om oplevelserne

Der er rig mulighed for at nyde den vestfynske natur på vandre- og gåture eller på cykel langs kysten og inde i landet af de små snørklede veje. Er du til det lidt vildere, så prøv en af vores mountainbikeruter. Vi har 85 km. kyststrækning på Vestfyn, hvilket giver rig lejlighed til alle former for vandsport. 

Vestfyn - stedet hvor vi finder det gode liv

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Ud i naturen

Masser af oplevelser i den vestfynske natur. Om du er i bil, på cykel eller har lyst til en vandretur så er der alle muligheder.

Assens Købstad

Assens var efter al sandsynlighed en købstad allerede i middelalderen. De ældste kendte købstadsrettigheder er fra 1524.

Lystfiskeri

Lystfiskere betragter de vestfynske farvande som et eldorado for havørredfiskeri. Og med 85 km. kyststrækning er der steder nok at vælge mellem.

Cykelferie

Hvis du har cyklen med bag på bilen eller i båden, har vi forslag til halv- eller heldagsture, som bringer jer ud i naturen til nogle af vores dejligste steder. Du kan også booke en "færdig pakke" cykel tur. Læs mere om Bike Island turen herunder cykelferie.

Aktiv ferie

Den vestfynske natur indbyder til mange forskellige former for aktivitet. Naturen og rammerne er fantastiske til aktivitet. Vi har vand, skov og åbne vidder.

Kultur og kunst for enhver smag på Vestfyn

Gallerier, musik og teater for enhver smag på Vestfyn. Her kan du få et over blik over vores forskellige kultursteder i Assens og omegn. Bliv en oplevelse rigere på et af vores museer, opdag ny kunst på det lokale galleri eller mød de lokale ved vores hyggelige sommerarrangementer.

Sjov for børn

Er du til dyr eller fugle, har vi en god idé. Mød krybdyrenes og paddernes fantastiske verden i Terrariet eller besøg Danmarks Fugle Zoo. Du kan også lave dine egne lys og meget mere...

Maritime Assens

Assens har historisk set ligget godt ved indsejlingen til Lillebælt, og byens kirke er imponerende i forhold til byens størrelse. I middelalderen var bebyggelsen omkring kirken og ud til torvet byens fineste kvarter, og den dag i dag vil du opleve Assens som en livlig by med handelsgader.

Lokale gårdbutikker

Fyn er Danmarks have. Og hvis du selv laver mad, kan vi på det varmeste anbefale de lokale fødevarer af høj kvalitet, du finder rundt om på de mange gårdbutikker i området.

Slotte og herregårde

Som på resten af Fyn findes der på Vestfyn slotte og herregårde. Hørvævsmuseet og Škoda Museum ligger i bygninger, der tilhører herregården Krengerup Gods, hvis hovedbygning er omdrejningspunktet i et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra slutningen af 1700-tallet.

Turistguide for Assens og Vestfyn

Turistguide for Assens og Vestfyn

Vild med vand - badestrande, ø-tur eller fisketur ?

Se hvad du kan lave langs kysten, i og omkring vandet her

Vi bliver så glade, hvis du deler et billede eller 2 med os på #visitassens

Klik ind

Foto: VisitAssens