©  Foto:

Bågø

Bågø er en ø med smuk natur midt i Lillebælt.

Bågø er en lille ø beliggende i Lillebælt, ca. en halvtimes sejlads fra Assens. Bågø kan være forblæst og har til tider et barskt klima om vinteren, men en idyllisk ø, når foråret melder sit komme.

Der er masser af natur, der kan give ro og harmoni til naturelskeren, der sagtens kan få flere dage til at gå på Bågø.

Ø'en ligger i et EF-Fuglebeskyttelsesområde og Ramsar område, hvor der er gode muligheder for at studere fugle. Der er i foråret 2003 oprettet 2 fugleskjul, hvor fra man kan studere dem.

 

Færgen til Bågø

Man kommer til Bågø med færge fra Assens, og turen varer 30 min. Færgen kan udover ca. 90 passagerer have et lille antal biler med. Find sejltider og priser for Baagø færgen her.

'Der er både mulighed for gode vandreture og cykelture på Bågø. 

 

Cykeludlejning på Bågø

Cykler udlejes ved selvbetjening på havnen. Der er 30 cykler til voksne og 20 til børn. Læg pengene i kassen, tag en cykel og aflever den igen samme sted.

  • Pris: 20 kr. pr. cykel, trailer 5 kr.
  • Tlf.: +45 64 71 25 27.

På Prinsehøjsvej nr. 8 i Bågø by findes et lokale kaldet ”Hestestalden”,  hvor man kan spise sin medbragte mad. Der kan købes kaffe og is m.m.
Der kan være 80 personer i lokalet. Der er åbent fra 1. april til 1. november. Der er skiltet ved vejen og over døren.

Lokalet huser et lille egnsmuseum med gamle landbrugsredskaber brugt på Bågø, og der er vekslende udstillinger på væggene.


Overnatning på Bågø

Camping

I Bågøs smukke natur ligger foreningsdrevet campingplads med 50 pladser 75 m. fra havnen.
Campingpladsen er åben fra 1. marts til 1. november.
Toiletter og bad er fælles med havnen. Ved ankomst tilmeldes i kiosken.

For mere information skal man henvende sig ved Søren Bertelsen på tlf.:  +45 20 43 85 11 eller ved Dick Prebble på tlf.:  +45 20 13 82 63.

Bågø Naturcenter

Vores tidligere naturskole på Bågø er blevet til et moderne naturcenter. Naturcenteret kombinerer en stribe funktioner med appel til naturelskere i alle aldre - skoleklasser, foreninger og turister. Bågø har med ombygningen af den gamle skole fået en nyskabende kombination af natur(lejr)skole, konferencecenter og vandrehjem - supergode faciliteter til leg, læring, aktivitet og afslapning.

Børn og unge får unikke rammer for deres lejrskoleophold på den lille naturskønne ø i Lillebælt. Firmaer/organisationer, foreninger og private kan leje lokaler til møder og konferencer.

For private er der nu mulighed for at leje fire spritnye ferieværelser, med plads til fire gæster i hver. Kan bookes her: BOOK

v/ Naturvejleder Christian Heller
Mobil: 2490 4464
Email: naturvejledning@assens.dk
Hjemmeside: www.assens.dk/naturcenter

----

Forsyninger på Bågø:
I kiosken kan man købe forsyninger, og der kan bestilles morgenbrød.
Der kan desuden købes souvenirs og postkort fra Bågø.
I Bågø havnekiosk kan der også lejes sengetøj og linned/håndklæder.

Kiosken har åbent fra: 
Juni - august. 
Derudover ring og hør på tlf.  +45 30 34 76 54.