©  Foto:

Vandrepakke: Spot på bjergvandring

Vandrepakke: Spot på bjerggvandring

Vissenbjerg Bakkerne – Brændholt Bjerg – Frøbjerg Bavnehøj

Denne tur tilbyder en blanding af naturskønhed, historie og er en unik mulighed for at opleve det bedste af den fynske natur.

 

Dag 1: Vissenbjerg

Ankomst til Vissenbjerg Storkro. Spis en udsøgt middag.
Efterfølgende kan du tage på en aftenvandring i Andebølle, kun få kilometer fra Vissenbjerg.

Her venter tre vandreruter:

  • Blå sti (4,1 km): Begynder ved Andebølleskovvej. Denne sti, (ikke egnet for gangbesværede) slår en bue gennem Andebølleskov og Ravnebanke Skov. En flot blanding af douglasgraner og bøgetræer, og hold øje med det lokale dyreliv, der spænder fra rådyr til havørne.
  • Rød sti (5,7 km): Omgivet af moser, søer og vandløb, fører denne rute gennem Andebølle og omegn, hvor du kan nyde udsigter og måske endda spotte den sjældne røde glente.
  • Gul sti (7,2 km): Denne rute tager dig langs veje og stier, forbi Ornebjerg og det historiske vandløb ved den gamle skovmølle. Nyd den flotte udsigt over marker og det unikke istidslandskab.

 

Dag 2: Vissenbjerg Bakker

Start dagen med morgenmad, hvorefter du kan udforske Vissenbjerg Bakkerne.
Det fredede og nationalt anerkendte geologiske interesseområde byder på dramatisk terræn og betagende udsigter. Vissenbjerg Skov, nu en naturskov, er et paradis for naturelskere med sin vilde skovvækst og rigdom af plante- og dyreliv. Bevæg dig langs de snoede stier til 'Udsigten' og bliv belønnet med en storslået udsigt over Brænde Å og de omkringliggende bakker.

Oplev de legendariske røverhistorier knyttet til Vissenbjerg, og udforsk de gamle røvertilholdssteder i skoven. Afslut dagen med et besøg hos Café Orkideen på Fugleviglund.

→ Fugleviglund, Lergyden 38, 5492 Vissenbjerg – Tjek åbningstiderne på: www.fugleviglund.dk/cafe-orkide

→ Overnat på Vissenbjerg Storkro.

 

Dag 3: Frøbjerg Bavnehøj & Brændholt Bjerg

Efter morgenmaden, tag til Frøbjerg Bavnehøj, Fyns højeste punkt, og oplev en enestående udsigt, der strækker sig vidt over landskabet, formet af istidens kraft. Udforsk Brændholt Bjerg, kendt for sin fantastiske flora og fauna, inklusive den sjældne timian som altid er omsværmet af sommerfugle. Se det robuste Simmertaler kvæg og de imponerende egetræer, som præger bakkerne.

Del dine oplevelser: