Assens Købstad

Assens Købstad

Assens var efter al sandsynlighed en købstad allerede i middelalderen. De ældste kendte købstadsrettigheder er fra 1524. Byens velstand ses af Vor Frue Kirke med det ottekantede tårn, der stammer fra slutningen af det 15. århundrede. I 1600-tallet var Assens Havn et meget vigtigt overfartssted for de mange stude, der blev eksporteret til det nuværende Tyskland og Holland. 

På et tidspunkt var Assens Toldsted det fjerdestørste i Danmark. I 1800-tallet tog udviklingen for alvor fart, for industrialiseringen kom tidligt til Assens. Byen var en af de første til at få gasværk til belysning af byens gader, en moderne havn og jernbaneforbindelse til det øvrige Danmark. 
I denne periode udviklede handelslivet sig også med driftige familier i stærke købmandsgårde, blandt andet familien Plum. 

På turistkontoret kan du få kort og guide til en gør-det-selv byvandring, som bringer dig rundt i den smukke gamle købstad. Byvandringen kan også downloades her.

Byvandring på egen hånd!

Byvandring i Assens Købstad.
Gåturen er på ca. 2 km. 

Assens handelsstandsforening

Assens Handel

Velkommen til Assens. Byen med over 50 specialbutikker og naturligvis gratis parkering i hele byen.

Vor Frue Kirke Assens

Vor Frue Kirke Assens

Den smukke by kirke Vor Frue Kirke i Assens er Fyns næststørste kirke efter Odense Domkirke, og den stod færdig i sin nuværende form i 1488. 

Pulsen - Assens

Legepladser på Vestfyn

30.000 kvadratmeter stort udendørs idræts- og aktivitetsområde i Assens by.
Petanque, squash, løbebane, legeplads, bålplads, picnic, skaterbaner, klatrenet, længdespring, højdespring, vandpytter, styrketræning… Pulsen giver plads til mange forskellige aktiviteter.

Restauranter Assens by

Spiseguide Assens by

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Vi har cafeer og restauranter for enhver smag og pengepung. 

Sejlads med Fjordbåden Helene

Sejladser på Vestfyn

Kom på en sejltur med Fjordbåden Helene eller tag' på fisketur med M/S Linda. Book billetterne online.