Assens fra havnen

Assens Købstad

Foto: Andreas Schnalke

Assens var efter al sandsynlighed en købstad allerede i middelalderen. De ældste kendte købstadsrettigheder er fra 1524. 

I 1800-tallet tog udviklingen for alvor fart igennem industrialiseringen. Idag er der over 50 specialbutikker og et spændende udbud tilgængeligt i byen og et godt erhvervsliv.

Assens by historie

Historien om Assens

Museum Vestfyn

Museum Vestfyn består af flere udstillinger i Assens - kom og oplev historien på de forskellige lokationer og bliv klogere på historien omkring Assens

Byvandring

Kom med på byvandring. Bykernen i den gamle Assens købstad er usædvanligt velbevaret og der er meget at opleve på en tur gennem byen.

Assens Miniby

Assens Miniby

Assens Havn

Træskibskajen i Assens Havn er hovedsageligt beregnet til træskibe og større tursejlere som ikke kan komme ind i Assens marina. Træskibskajen er 122 meter lang og der er en vanddybde på 5 meter. Den er placeret i umiddelbar forlængelse af hovedgaden hvor der er rig mulighed for at handle ...

Assens Marina

Assens Marina - nyttige informationer Marinakontorets åbningstider skifter med sæsonen. Se hjemmeside www.assens-marina.dk Havnepenge 2019: Billet købes ved Marian i kontoret. <ul> <li>Autocamper 140 kr.</li> <li>Både fra 0 til 10 m: 140 kr.</li> <li>Både fra 10 til 12 m: 170 kr.</l...

Legepladser i Assens

Der er skønne legepladser i Assens både for de små og de store. Gå en tur i skovanlægget bag langs med Kærum Å og der finder du en skøn legeplads for de små. Ved Arena Assens er der udfordringer for alle aldersgrupper på det store udendørsareal - også kaldet Pulsen.

Vor Frue Kirke

Den smukke by kirke Vor Frue Kirke i Assens er Fyns næststørste kirke efter Odense Domkirke, og den stod færdig i sin nuværende form i 1488.

Assens Handelsstandsforening

Handelsstandsforeningen er en samling af byens butikker og erhvervsdrivende. Foreningen har til formål at skabe de bedste rammer for byens kunder og gæster.