Assens midt i danmark

Den vestfynske kommune ligger som en perle midt i Danmark omkranset med strand, skov og land. 
Du kan komme fra både land – og vandsiden til de bakkede landskaber, der indbyder til såvel friluftsliv og fiskeri som fordybelse i den gamle kultur, der er bevaret på egnen. Her er kirker, herresæde, slotsbygninger, museer og brostensbelagte gader i selve Assens by, der er kåret som en af Danmarks smukkeste byer.

Både børn og voksne kan nyde den dejlige natur fra det højfynske område- Fyns grønne hjerte - til Jordløse bakker. Man kan også nyde de mange strande og maritime oplevelser. Tag en tur på egen hånd fra Sandager i nord over Aborg, Assens til Baagø, det idylliske Torø Huse med øen Torø, halvøen Helnæs med sit specielle landskab og kunstnermiljø og det gamle fiskerleje Brunshuse til Løgismose i syd.

Livet på landet byder på oplevelser med Hjemstavnsgård i Gummerup, det arbejdende hørvævsmuseum og Skoda museum på Krengerup slot, bilsamlingen Strøjer Samlingen på Vedstaarup Teglværk og et teglværksmuseum i Lilleskov.

Der er anderledes forretninger og gårdbutikker, hvor du kan købe frugt, grønt, kød og mange andre spændende ting.
Du har mulighed for at køre på skinnecykel, spille golf, trave eller cykle ture, se på antikviteter, genbrug og kunst, krybdyr, padder, insekter og fugle eller komme i svømmehal eller i friluftsteater på den gamle fynske bavnehøj Frøbjerg.

Alt dette og meget mere kan du få del i på kort tid fra det meste af landet, uanset om du kommer sejlende, kørende eller kommer med en af de mange busforbindelser, der går gennem kommunen.

Du kan nyde et kort besøg eller benytte dig af de mange overnatnings muligheder. Her er camping, vandrehjem, feriehuse, Bed & Breakfast, kroer og hoteller hvor du kan berige dig selv med et længerevarende ophold til oplevelser, hyggeligt bymiljø og landlig idyl såvel som Assens er et godt udgangspunkt for ture rundt omkring på Fyn.

 

 

 

 

Del denne side