brahesborg natur

Ud i naturen

Foto: Visit Assens

Masser af oplevelser i den vestfynske natur. Om du er i bil, på cykel eller har lyst til en vandretur så er der alle muligheder.

Kør selv - oplevelser for alle sanser

Prøv vores turforslag - der er noget for alle! Tag enten på udflugt i bilen eller nyd ruterne på cyklen.

Naturområder på Vestfyn

Den vestfynske natur har det hele. Det milde og det vilde. Havet og landet. Her er blåt og grønt, så langt øjet rækker. Og det hele er lettilgængeligt i et fint net af veje, vandre- og cykelstier både ved vandet og inde i land. Langs Lillebælts kyst er der badestrande for enhver smag.

Vandreruter og stier

Find bare traveskoene frem, der findes mange vandreruter rundt i landskabet. Besøg os på Turistinformationen i Assens - vi har forslag til vandreruter af forskellig længde og sværhedsgrad.

Lystfiskeri

Lystfiskere betragter de vestfynske farvande som et eldorado for havørredfiskeri. Og med 85 km. kyststrækning er der steder nok at vælge mellem.

Cykelferie

Hvis du har cyklen med bag på bilen eller i båden, har vi forslag til halv- eller heldagsture, som bringer jer ud i naturen til nogle af vores dejligste steder. Du kan også booke en "færdig pakke" cykel tur. Læs mere om Bike Island turen herunder cykelferie.

Lær og Lyt til fortællinger om natur og kunst på Vestfyn.

Kan man gå en historie ? Det kan man nu ! En ny måde at lære naturen meget bedre at kende på, lige netop når du har tid og lyst, er ved at benytte de forskellige lydvandringer, der er lavet her på Vestfyn.

Assens - Baagø Færgen Aps

Assens-Bågø færgen

Bestig Bjerge

I Assens kommune kan vi lige nu tilbyde fire bjergvandringer: Vissenbjerg, Frøbjerg Bavnehøj, Hjortebjerg i Jordløse bakker og Brændholdt Bjerg. Bjergvandring i Assens Kommune! Ja, du læste rigtigt, og det er med stor glæde, at vi nu kan tilbyde 4 forskellige bjergvandringer.

Udsigtspunkter

De skønneste udsigtspunkter på Vestfyn har vi samlet her. Der er så meget skøn natur på Vestfyn, så på med traveskoene og ud i den friske luft. Her kan du starte med at kigge når du skal planlægge hvor du skal hen- God tur.

Haver og Parker

Haver og parker på Vestfyn

Hestevognskørsel på Øbjerggaard

Med udsigt over Lillebælt og Helnæs ligger Øbjerggaard. På Øbjerggaard tilbydes der hestevognskørsel i det grønne. Oplev Vestfyn fra sin bedste side i hestevogn med historiske fortællinger undervejs og afslut turen med frokost på Øbjerggaard. Prisen for en tur i hestvogn inkl. frokost: ...

Helnæs Bugts Fiskeriforening - udlejning af skur

Efter aftale kan foreningens skur på den store parkeringsplads tæt ved kysten på Strandbakken, Helnæs lejes/lånes af besøgende grupper på næsset til madpakkespisning, instruktion, hyggeligt samvær mv. Skuret kan rumme og har køkkengrej til 12 personer. Der er 12 V strøm fra solpanel, gasv...

Badestrande

Sommerliv er strandliv og det er der rig mulighed for at nyde ved vores mange forskelligartede strande på Vestfyn.

Et par nedslag i historien

Tag med en tur tilbage...